3.2. Mokomės naudotis vaizdokonferecijų įrankiu


Tyrinėkite ir „pažaiskite“ su vaizdo konferencijoms skirtu įrankiu.

Ši veikla – puiki galimybė savarankiškai patyrinėti vaizdo konferencijų įrankį Adobe Connect bei pasiruošti vaizdo konferencijai, kuri planuojama kitoje šio modulio užduotyje. Jei dar nebalsavote dėl vaizdo konferencijos datos - pats laikas tai padaryti (balsuokite dėl vaizdo konferencijos datos (nuoroda)).

Net jei ir turite patirties bendradarbiaujant virtualiai, vis tiek gali būti naudinga pasipraktikuoti prieš susitikimą, kai nėra jokio spaudimo ir turite laiko susipažinti su šiam kursui rekomenduojamu vaizdo konferencijų įrankiu. Rekomenduojame išbandyti įrankį ir pabandyti išspręsti galimas technines problemas prieš vaizdo konferenciją, kad vaizdo konferencijos metu galėtumėte koncentruotis į vykstančią diskusiją.

Norint dalyvauti vaizdo konferencijoje jums reikės:

  • kompiuterio su interneto ryšiu ir naršykle
  • ausinių su mikrofonu (rekomenduojame naudoti ausines, nes naudojant kolonėles arba integruotas nešiojamo kompiuterio kolonėles dėl aido suprastėja garso kokybė)
  • internetinės vaizdo kameros (jei neturite, vis tiek galite dalyvauti vaizdo konferencijoje, tačiau jei kuris nors dalyvis nėra matomas, tai trukdo bendravimui).

Pasiruošimas vaizdo konferencijai:

  • Prisijunkite vaizdo konferencijos nuoroda (Enter as a Guest)
  • Pasirinkite meniu Meeting->Audio Setup Wizard ir patikrinkite ar veikia jūsų kolonėlės bei mikrofonas (jeigu negirdite savo balso įrašo, spauskite "Prev" mygtuką ir pabandykite pasirinkti kitą mikrofoną).

Užduoties trukmė: apie 30 min.