4.1. Suformuluokite savo e. veiklos mokymosi tikslus


Pagrindinis 4 modulio tikslas yra suprojektuoti e. veiklą. Tačiau svarbiausia šios užduoties dalis yra apsibrėžti mokymosi tikslus. Atidžiai apgalvokite, kokių mokymosi tikslų sieksite, koks turi būti galutinis rezultatas ir tada pridėkite mokymosi dalyvio veiksmus bei veiklos scenarijų.

  • Perskaitykite tekstą „Mokymosi tikslai””, pagal šias gaires suformuluokite specifinį mokymosi tikslą. Prisiminkite, koks keliamas bendras tikslas, su juo susijęs ir jūsų specifinis konkretus tikslas.
  • Pasinaudokite „6 žingsnių” metodu, išlaikydami loginį tęstinumą tarp specifinio mokymosi tikslo, veiksmų ir pasiektų rezultatų. Formuluodami mokymosi tikslą, vartokite aktyviuosius veiksmažodžius.
  • Nepamirškite taikyti S.M.A.R.T. kriterijų.
  • Nepamirškite, kad jūs kuriate mokymosi tikslą profesinio rengimo kontekste, įsitikinkite, ar mokymosi rezultatu siekiama įgyti praktinių žinių, kai reikia.
  • Užrašykite suformuluotą mokymosi rezultatą į lentelę. Nepamirškite turinio, užduočių ir vertinimo metodų, kuriuos suplanavote ir kurie taip pat turi būti pritaikyti prie jūsų suformuluoto mokymosi tikslo.

 Galite pasinaudoti šios lentelės struktūra, formuluodami mokymosi tikslą, turinį, metodus ir vertinimo kriterijus:

Bendroji sakinio dalis

Aktyvusis veiksmažodis arba frazė

Papildinys (kuris gali atspindėti turinį bei rezultatus)

Kontekstas ir kitos aplinkybės (įvertinimas)

Mokiniai gebės

nubraižyti

projektus biuro rašomųjų stalų konstravimui

naudodami profesionalią modeliavimo programinę įrangą.

Mokiniai gebės

taikyti

3 atgaivinimo procedūras

nenaudodami medicininės įrangos.

Mokiniai gebės

sukurti

originalų sriubos receptą

pasiekdami reikalaujamą skonių ir kvapų balansą.

...

...

...

...

 

Įkelkite savo tinkamai suformuluotą mokymosi tikslą į 4 modulio Diskusijų forumą (atidarykite forumą ir spauskite "Pridėti naują diskusijų temą", temoje nurodykite būsimos e. veiklos pavadinimą).

Užduoties trukmė: apie 1 val.