8.2.3 Publikuokite vaizdo įrašą internete

Yra įvairiausių priemonių, skirtų įrašų publikavimui internete, tačiau viena populiariausių yra YouTube. Jūsų užduotis yra pasidalinti jūsų 8.2.2 veikloje sukurtu įrašu YouTube.

Trumpa instrukcija kaip įkelti vaizdo įrašą į YouTube:

  1. Eikite į http://youtube.com ir spragtelėkite mygtuką „Įkelti“ (angl. Upload).
  2. Ekrane atsidarys langas, kuriame jūsų paprašys prisijungti (angl. Login) , jūs galite prisijungti naudojant savo Google paskyrą (jei turite), arba galite susikurti Google paskyrą.
  3. Kai prisijungėte, pasirinkite failą, kurį norite įkelti (spragtelėkite „Parinkti norimus įkelti failus“ (angl. “Select files to upload”), arba nutempkite savo vaizdo įrašo failą į įkėlimui skirtą sritį ekrane)
  4. Galite nustatyti įvairias meta duomenų parinktis savo garso rinkmenai, tokias kaip pavadinimas, autoriaus teisių ženklinimas, privatumo nustatymai. Jei nustatote, kad jūsų vaizdo įrašas yra viešas (angl. “public”), jį bus galima matyti ir parsisiųsti kiekvienam. Jei nustatysite „Neįtraukta į sąrašą“ (angl. “unlisted”), ji bus prieinama tik tiems, kuriems nusiųsite nuorodą.
  5. Plačiau apie vaizdo įrašų įkėlimą į YouTube galite pasiskaityti internetinės pagalbos puslapiuose: https://support.google.com/youtube/topic/2888648?hl=en
  6. Kai jūsų vaizdo įrašas bus įkeltas, jums atsiųs nuorodą. Įkelkite šią nuorodą į savo e. veiklą.

Užduoties trukmė: apie 30 minučių