Vaizdo įrašų kūrimas

  1. Palaikykite kontaktą su klausytojais, kuomet yra filmuojamas jūsų veidas.
  2. Susikoncentruokite į tai, ką jūs norite perteikti šiuo įrašu, koks yra jūsų tikslas. Galbūt nedideli interaktyvūs elementai, tokie kaip trumpas testas, klausimai ar nesudėtinga užduotis, galėtų pritraukti besimokančiųjų dėmesį.
  3. Stenkitės kalbėti natūraliai.
  4. Vaizdo įrašas turėtų būti 2-3 minučių trukmės. Geriau sukurti keletą trumpų filmukų nei vieną ilgą vaizdo įrašą.
  5. Įjungę vaizdo įrašymą palaukite 10 sekundžių ir tik tuomet pradėkite veiksmą, taip pat pabaigę įrašą palaukite dar 10 sekundžių ir tik tada išjunkite kamerą. Įrangai reikia šiek tiek laiko sureaguoti.
  6. Kuomet filmavimui naudojate mobiliuosius telefonus, venkite naudoti skaitmeninį priartinimą, nes ženkliai nukenčia vaizdo įrašo kokybė. Geriau prieikite arčiau prie filmuojamo objekto.
  7. Kuomet filmuojate žmonių veiksmus ir elgesį - įsitikinkite, kad jie nežiūri tiesiai į kamerą. Posėdžio ar susirinkimo metu tai gali atrodyti labai nenatūraliai.
  8. Kuomet suklystate geriau spauskite pauzės mygtuką, o ne visiškai sustabdykite įrašą. Tai sutaupys jūsų laiko, o redagavimo metu bus lengviau iškirpti netinkamas dalis.
  9. Jūsų besimokantieji vaizdo įrašo peržiūrai gali naudoti įvairius įrenginius, taip pat išmaniuosius telefonus su gana nedideliais ekranais. Taigi, nufilmuoti maži objektai gali tapti nematomais.
  10. Nepamirškite, jog turite gauti filmuojamų žmonių sutikimus. Paaiškinkite žmonėms kokiu tikslu juos filmuojate bei kur ir kada bus paskelbtas vaizdo įrašas. Jeigu filmuojate nepilnamečius turite paklausti jų atstovų ar tėvų leidimo.
    Paskutinį kartą keista: Antradienis, 2014 birželio 17, 15:44