6. A pályázat összeállítása

Kedves Barátom!

Ez a modul utolsó egysége. Végigolvastad az összes egységet és elvégezted az általunk javasolt feladatok legtöbbjét. Remélhetőleg arra is volt lehetőséged, hogy megvitass minden általad fontosnak talált gondolatot, mely szerinted egy jó projekt terv kidolgozásához kell kollégáiddal, partnereiddel és a mentoroddal akár személyesen, akár on-line.

Az egység végére:

  • véglegesíted a projekted részleteit;
  • az elvárt logikai sorrendbe rendezed az egyes részeket;
  • elküldöd partnereidnek a tervet, hogy visszajelzést tudjanak adni róla;
  • a visszajelzések alapján módosítod tervedet;
  • elküldöd a tervedet mentorodnak vagy tutorodnak;
  • visszajelzést kapsz.

Ennek az egységnek az elvégzésére 45 percre lesz szükséged.

1. A feladat szerepe

Azért fontos, hogy a készre összeállított terved elküldd mentorodnak vagy tutorodnak, hogy átfogó, külső szemlélő által formált képet kaphass a fejlesztendő projektedről. Egy külső szemlélő által formált kép nem szakértői vélemény, sokkal inkább visszajelzés egy kritikusan szemlélő baráttól, tárgyilagos hozzáértőtől származó értékelés. Lehetőséget ad arra, hogy dolgozz még terveden, vagy felülvizsgáld egyes részeit, melyekkel még nem vagy teljesen elégedett.

A tutorodtól vagy mentorodtól kapott visszajelzés nem tekinthető a projekted hivatalos értékelésének. Sem tutorod, sem mentorod nem tekinthető Nemzeti Kapcsolattartó Pont vagy Ösztöndíj Ügynökség hivatalos képviselőjének. Egyikük sem fog se továbbítani, se intézkedni, vagy nevedben közbenjárni mobilitási terved érdekében. Arra kérünk, hogy ezen tanulási lehetőség keretében kapott visszajelzéseket se használd fel mint referenciát a pályázati folyamat során.

1. Tevékenység – Tervezeted véglegesítése

Összesítsd és állítsd össze az eddigi munkádat egy dokumentumba. Ehhez a feladathoz letöltheted és használhatod az általunk kínált mintát.

Győződj meg róla, hogy minden egység a logikailag megfelelő helyre került.

Mentés és archiválás előtt még egyszer olvasd át és módosítsd, amennyiben szükséges.

Kész

2. Tevékenység– Véleményt kérni a leendő partnerektől

Mostanra valószínűleg számos személyes és on-line megbeszélésen vagy túl, melyeken terved több-kevesebb részletéről esett szó. Elképzelhető, hogy ezek nem hivatalos beszélgetések voltak, vagy esetleg úgy döntöttél, hogy korábbi tapasztalataidra és jól működő kapcsolati hálódra építve, egyedül fogsz dolgozni. Bármelyik is illik a te helyzetedre, ez az alkalmas pillanat arra, hogy a terveztedben szereplő partnereknek elküldd a terved végső változatát.

Kész

Úgy gondoljuk, ennyi tervezési lépés után itt az ideje, hogy a végeredményt megmutasd mentorodnak vagy tutorodnak.

3. Feladat  – Terved feltöltése

Ide töltsd fel tervedet mint a Moodle felület egy on-line tevékenységét, hogy mentorod vagy tutorod tudjon visszajelzést adni munkádról.

Csak egy fájlt csatolj (.doc vagy .pdf formátumú fájlt használj)

Nemsokára megkapod tutorod visszajelzését.

Kész

Kedves Barátom!

Modulunk végére érve reméljük, hogy segítségedre volt az összes, vagy legalább legtöbb egységünk és élvezted a tevékenységeket. Amikor befejezted ezt a modult, javasoljuk hogy folytasd a következővel.