KURSO VADOVAS - siūloma perskaityti prieš pradedant mokytis

5. Mokymosi metodai

Tam, kad viskas eitųsi sklandžiai ir kad padėtume visiems kurso dalyviams atlikti savo užduotis, pateikiame keletą praktinių patarimų. Šiame kurse naudojamos individualios ir grupinės užduotys. Dažnu atveju, individualus darbas bus įvadas į diskusiją ar darbą  grupėje.

  • Individualus darbas: taip suprojektuota, kad kurso medžiagą turite įsisavinti apytikriai per 50 valandų. Tai būtų apie 4 valandas darbo per savaitę. Tačiau kadangi skirsis individualaus darbo tempas, realus kurso įsisavinimui reikalingas laikas gali skirtis nuo mūsų apskaičiavimų.
    Būtų gerai, jei susipažintumėte su visa kurso programa ir reikalavimais, kaip dirbti kiekviename modulyje. Tokiu būdu bus lengviau planuoti savo darbą, galėsite atsižvelgti į tokius išorinius veiksnius kaip atostogos ar šventės, asmeniniai įsipareigojimai bei palikti šiek tiek laiko rezervo nenumatytoms aplinkybėms. Galite pasinaudoti Moodle aplinkos kalendoriumi (ar kokiu kitu internetiniu įrankiu, pvz., Google kalendoriumi), kuris padės kontroliuoti ir planuoti užduotims atlikti nustatytus terminus. Nors savo studijoms skirtą laiką planuosite tik jūs patys, jūsų dalyvavimo kurso veiklose planavimas jums leis geriau bendradarbiauti kurso aplinkoje ir užtikrins užduočių atlikimą laiku.
  • Grupės darbas: galite daug naudos pasisemti iš bendros veiklos su kitais kurso dalyviais, galite daug ko išmokti iš jų ir mokydamiesi su jais. Tai pasieksite, jei keisitės požiūriais diskusijų forumuose, komentuosite vienas kito  įrašus, cituosite kitus ir įkelsite nuorodas. Šiuo atveju užduoties atlikimo sėkmė priklausys nuo kiekvieno dalyvio aktyvumo lygmens, todėl svarbu dažnai bendrauti su kitais ir įsitraukti į grupės darbą. Intensyvus bendravimas atliekant veiklas iki nustatyto termino yra esminis dalykas šios rūšies veikloje.

Turėtumėte rezervuoti keturias valandas per savaitę darbui šiame kurse ir prisijungti prie kurso bent tris kartus per savaitę, kad pilnai išnaudotumėte visus kurso teikiamus privalumus. Pabandykite prisijungti du kartus per dieną, pavyzdžiui, vieną kartą ryte, kad įrašytumėte ar pridėtumėte komentarą, ir vieną kartą vakare, kad perskaitytumėte ir pakomentuotumėte kitų dalyvių veiklas.