Grupiniam darbui skirti e. mokymosi įrankiai

1. E. mokymosi įrankiai. Įvadas

Edukacinių technologijų pasaulyje yra daugybė bendradarbiavimą ir darbą grupėje skatinančių įrankių. Žvelgiant iš techninės pusės, kai kurie įrankiai buvo specialiai sukurti šiam tikslui (pvz., BSCW, Project Pier). Dažniausiai naudojamos funkcijos yra rinkmenų bendrinimas, dokumentų rengimas bendradarbiaujant  (išsaugojant ankstesnes versijas) ir bendravimo grupėje skatinimas. Šie įrankiai leidžia saugiai dalintis dokumentais visame žiniatinklyje, organizuoti komandinį darbą ir efektyviai bendradarbiauti.

Kita vertus, Web 2.0 įrankiai pagrįsti bendradarbiavimu kaip esmine apsikeitimo informacija tarp vartotoju sąlyga, nes dauguma Web 2.0 įrankių leidžia bendradarbiauti rašant komentarus, žymint gaires (angl., tagging), bendrinant dokumentus, ir t.t. Net jei įrankiai sukurti kitiems tikslams (dokumentų, minčių žemėlapio sukūrimui, vaizdo įrašo įkėlimui), juos galima panaudoti bendradarbiavimo mokantis ir darbo grupėje tikslams, panaudojant jų turimas socialines charakteristikas.

Kai kurie įrankiai, pavyzdžiui, vaizdo konferencijos, tinklaraščiai ar socialinių tinklų svetainės įgalina virtualų bendravimą ir gali būti panaudoti pasikeitimui nuomonėmis, komentarais ir idėjomis su kitais.