Dažniausiai darbo aplinka "verčia" mokytis. Absoliučiai visko neįmanoma žinoti, todėl darbo aplinka galima vadinti ne tik darbo vietą bet ir namų aplinką. Juk jei nežinome kaip kažką reikia padaryti arba apie ką nors ieškome informacijos, kur mes jos ieškome? Turbūt dažniausiai pasitaikantį atsakymą nesunku nuspėti. Ir tada pats mokymasis gaunasi savaime apie tai net specialiai negalvojant.
Dėkui šiuolaikinėms technologijoms, kad mes galime reikiamos informacijos ieškoti, būdami ne tik darbe, bet ir namų aplinkoje. Turėdama 40 metų pedagoginio darbo patirtį, vis dar nesustoju vietoje, domiuosi švietimo naujovėmis, ieškau dalykinės informacijos. Manau, kad suaugusieji labiausiai domisi tokiu mokymusi, kuris turi įtakos jų profesiniam tobulėjimui. Man bet kokia informacija, susijusi su suaugusių mokymu(si) yra labai svarbi, todėl kad pati dirbu su suaugusiais, siekiančiais įgyti pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą, nuotoliniu būdu. Todėl man prieš keletą metų tai buvo didžiulis iššūkis, bet mokiausi ir tobulėjau ne tik seminarus lankydama, bet ir nuotoliniu būdu. O dabar tai daro ir mano mokiniai. Aš manau, kad toks mokymasis labai gerai, jai tik moki atsirinkti reikalingą informaciją
Pritariu jūsų mintims :)
Visiškai pritariu jūsų nuomonei. Suaugusiųjų mokymosi ypatumas yra tas , kad jų motyvacija - vidinė. Taigi, Jūs esate puikus pavyzdys ir tikrai, suaugę labiausiai linkę mokytis to kas jiems tiesiogiai palengvins ar supaprastins darbą ir priešingai mažiau linkę mokytis to, kas jiems yra nauja ir neįprasta.
Darbo vietoje mokomės ne tik su tikslu gauti naujų kompetencijų, bet ir patikslinti ar atnaujinti senas žinias. šiandieniniame pasaulyje informacija greitai sensta, todėl nuolat reikia mokytis.
Manau, kad puiku, kai darbas verčia mokytis ir nuolat tobulėti.
Mokymasis visą gyvenimą jau seniai nėra tik iššūkis.
Tai yra mūsų realijos, jog žinų ir įgudžių kurios įgyjamos mokykloje ar universitete, neužtenka visam gyvenimui.
Mokymasis suteikia žmogui galimybių prisitakyti prie besikeičiančios aplinkos.