problemos verčia tobulėti

problemos verčia tobulėti

Deleted user -
Number of replies: 5

man labiausiai veksmingas atrodo 4 principas - orientavimasis į problemų sprendimą....

juk, kai neturi problemų vargu, ar prisiversi kažko naujo mokytis....bet kai kažko nežinai (o visi aplink žino), kažko nemoki (o aplinkiniai moka), kažko nesupranti (o nenori pasirodyti kvailiu), kažkur neatitinki reikalavimams (o nori didesnio atliginimo) ir t.t. (sąrašą galima ilgai tęsti) ------> tada atsiranda orientiras ------> išspręsti problemą - tai didžiausias suaugusio žmogaus mokymosi variklis.

Jeigu žmogus nenori mokytis, galvoja, kad esas visko pasiekęs -----> reiškia gyvena be problemų :-) O darbo aplinka paprastai visada verčia mus mokytis, jeigu ne profesinių kompetencijų, ne kalbos, ne naujų IT, tai bendravimo ir komunikavimo.

Attachment d902853b1b91f037_640_problems-and-solutions.jpg
In reply to Deleted user

Ats.: problemos verčia tobulėti

Deleted user -

Galima problemas pavadinti ir iššūkiais su kuriais mes susiduriame gyvenime. Problema daugiau galvos skausmas, negatyvas. Iššūkis gali būti ir malonus :)

In reply to Deleted user

Ats.: problemos verčia tobulėti

Deleted user -

Šiuolaikinė žmonių veiklos aplinka darosi vis sudėtingesnė ir intensyvesnė. Informacijos apimtys auga, naujos technologijos mažina atstumus. Daugėja įvairių reikalavimų, kurių kūrimo procesuose dažnai mes patys ir dalyvaujame. Reikalavimai ir mūsų projektuojamos gražios ateities vizijos sukuria problemas, kurias esame priversti nuolat spręsti ir turime tai daryti maksimaliai sėkmingai bei efektyviai. Dabartinė aplinka reikalauja iš mūsų naujausių žinių, įgūdžių ir išminties, kad galėtume darniai pasiekti užsibrėžtų tikslų ir nesukurtume sau ir kitiems įvairių problemų, generuojančių papildomus, dažnai nereikalingus procesus. Todėl, dirbantiems švietimo sistemoje, mokymasis darbe ir nuolatinis keitimasis aktualia informacija tampa neatskiriama profesinės veiklos dalimi. Taikliai pastebėta, kad šiame kontekste yra svarbus bendravimas, padedantis organizacijoje kurti pozityvią, motyvuojančią, skatinančią visus tobulėti aplinką,

In reply to Deleted user

Ats.: problemos verčia tobulėti

Deleted user -

Taikliai pasakyta - problemos skatina mus tobulėti. Susidūrus su problema visi ieškome sprendimo būdo. Vieni pagalbos ieškome internetinėje erdvėje, kiti bandome diskutuoti su daugiau patirties turinčiais kolegomis ir pan. Taigi kiekviena problema yra išprendžiama suradus tik jai tinkamą įrankį. Šis procesas man yra pats įdomiausias tobulėjimo etapas.

In reply to Deleted user

Ats.: problemos verčia tobulėti

Deleted user -

Ir aš manau, kad dažniausiai išmokstame naujų dalykų susidūrę su problema, jei tą problemą išsprendžiame palankia ir gauname rezultatą, tokį kokio tikėjomės, kitam kartui jau turime pavyzdį. Jeigu rezultatas netoks kokio tikėjomės, kitą kartą susidūrę su tokio pobūdžio problemą vėl ieškome naujų sprendimo būdų ir taip nuolatos tobulėjame.  

In reply to Deleted user

Ats.: problemos verčia tobulėti

Deleted user -

Problemas reikia spręsti kartu su kolegomis diskutuojant, ypač kai dirbi mokykloje su jaunimu, kuris yra labai padykęs. Šiaip darbe kai žmogus patiria problemų jis neturi užsidaryti savyje, o turi kalbėtis ar šeimoje, ar darbe su geru bendradarbiu.