Laiko valdymas

Laiko valdymas yra labai svarbi internetinio kurso kuratoriaus veiklos funkcija. E. kuratorius susiduria su specifiniais iššūkiais: jis turi suderinti akademinį gyvenimą  auditorijoje su atsakomybėmis dirbant virtualioje aplinkoje. Žemiau pateiktame tekste rasite strategijų kaip planuoti jūsų, kaip kuratoriaus, internetines veiklas.
Nors e. mokymasis aprašomas kaip 24/7 veikla, tai nereiškia, kad jūs turite būti pasiekiamas visą parą. Jūsų teisė nuspręsti, kiek laiko galite skirti, kad kurso tikslai būtų pasiekti.

PROJEKTAVIMO ETAPAS

Nuspręskite, kiek laiko (kiekvieną dieną ir kiekvieną savaitę) jūs norėsite, kad dalyviai ir jūs pats praleistumėte virtualioje kurso aplinkoje. Atsižvelkite ne tik į jūsų motyvaciją, bet ir į išorinius veiksnius, tokius kaip darbo internete derinimas su darbu ne internete, atostogų laikotarpius. Nepakankamas laiko įvertinimas yra viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurios sąlygoja frustraciją ir sukelia dar daugiau darbo. Planuokite naudoti tokius įrankius, kurie jums padės valdyti laiką, naudokite kalendorius ir apmąstykite veiklą iš anksto

  • Investuokite laiko į paramos parengimą: problemų neišvengsime, bet jas galime numatyti. Nepagailėkite šiek tiek laiko ir paruoškite paramą kurso dalyviams (pvz., Kurso gaires, DUK (dažnai uduodamų klausimų sąrašas), gerai suplanuota kurso struktūra ir elementai). Tai gali sumažinti klausimų ir pastabų srautą ir sutaupyti laiko. Jei kursą teikiate kelioms grupėms, ši investicija atsipirks daugeriopai.
  • Sukurkite turinį, kurį galima naudoti ne vieną kartą. Archyvuokite savo komentarus, pvz., forumų diskusijų santraukas. Negalėsite jų visų panaudoti, bet kai kurie fragmentai gali būti labai naudingi ir panaudojami ne vieną kartą. Kurso vadove pateikiame pakartotinio naudojimo turinio pavyzdį.

KURAVIMO ETAPAS

  • Dirbkite sistemingai. Reguliariai atsakykite į žinutes (maksimum 2 dienos). Kai laukiate, kad kiekvienas atsakytų, akivaizdu, kad šį laiką galima pratęsti, bet jūsų reguliarus dalyvavimas yra būtinas. Padalinkite savo darbą į mažesnes dalis, taip bus lengviau jį užbaigti ir jums, ir jūsų mokiniams.
  • Skatinkite dalyvius dirbti sistemingai, nes tai atneš naudos visiems. Jei kiekvienas pateiks savo atliktas užduotis laiku ar dalyvaus diskusijoje, jums reikės tik vieną kartą įdėti pastangų rengiant jų įvertinimą. Nereikės vėl grįžti ir skaityti, ką kiti jau parašė tik dėl to, kad suteiktumėte grįžtamąjį ryši tam, kuris vėluoja.
  • Reguliariai būkite internete. Galite tam paskirti dienos tvarkaraštyje turimą laisvo laiko tarpą.
  • Išmokite įrankius. Naudokite tik tą programinę įrangą, kurią gerai žinote. Naudokite taikomąsias programas, kurios pagreitina jūsų darbą.
  • Rašykite. Tai užima didelę kuratoriaus darbo dalį. Pasirenkite standartinius įrašus, jei dažnai kuruojate kursus.
  • Suformuokite grupę. Tai padidina jūsų ir kurso dalyvių efektyvumą. Jei grupė aktyvi, tokios jau suformuotos grupės organizavimas nereikalaus didelių pastangų. Gali taip atsitikti, kad jie patys išsispręs savo problemas dar prieš jums įsiterpiant į problemos sprendimo procesą.
Paskutinį kartą keista: Antradienis, 2014 birželio 17, 15:53