Suaugusiųjų mokymosi principai darbo vietoje

Suaugusiųjų mokymosi principai darbo vietoje

Deleted user -
Number of replies: 7

Suaugusieji mokosi turėdami tam tikrą tikslą, tai  yra labiausiai domisi tokiu mokymusi, kuris susijęs ir turi įtaką jų profesiniam ar asmeniniam gyvenimui. Sutelkdami dėmesį į problemas ir bandydami jas spręsti per patirtį (kitų asmenų patirčių pavyzdžius, stebėjimus, situacijų modeliavimus, refleksijas ir pan,). Po to pritaiko savo darbo (ar asmeninėje) aplinkoje taip įgydami naujas patirtis.

Attachment 24.png
In reply to Deleted user

Ats.: Suaugusiųjų mokymosi principai darbo vietoje

Deleted user -

Manau, kad dabar toks amžius... Darbuotojams būtina nuolat tobulėti ir mokytis, kad jie galėtų susitvarkyti su nuolat vykstančiais pokyčiais, prisitaikyti prie naujos darbo aplinkos ir sąlygų, reikalaujančių ne tik žinių, naujų įgūdžių, bet ir kitokio požiūrio.

In reply to Deleted user

Deleted user -

Manau, kad dabar daug žmonių mokosi patys to nesuvokdami. Tai ypatingai pasireiškia IT srityje. Nes technologijos sparčiai kinta ir reikia spėti su pokyčiais. Daugelis darbuotojų mokymą supranta tik kai juos siunčia į seminarus ir kursus. 

Taip pat daugelis savarankiškai besimokančiųjų negauna atgalinio ryšio - refleksijos. Kadangi iš jų norima rezultatų, o ne žinių pasidalijimo. Galima daryti išvadą, kad mažose įmonėse dirbantys žmonės, profesinėje srityje, individualizuojasi

In reply to Deleted user

Deleted user -

Darbo vietoje galima išmokti labai daug. Darbe įgyjame ne tik profesines kompetencijas, reikalingas darbui atlikti. Darbas – tai ta vieta, kuri įtakoja ir asmenybės tobulėjimo, keitimosi kryptis.

Jeigu aš kalbėčiau apie save, turėčiau pasakyti, kad darbai, kuriuos dirbau ir žmonės, kuriuos sutikau profesiniame kelyje, išmokė labai daug:

1. Kalbų

2. Gerų manierų ir etiketo

3. Dirbti su IKT ir IT programomis

4. Bendravimo ir benradarbiavimo

5.Oratorinio meno.

Visko neįmanoma net papasakoti, kaip žmogus tobulėja darbe. Kiekvienas, stebėdamas savo pažangą, gali įsivertinti, prisimindamas save ir savo gebėjimus pries 10 metų, prieš 5 m. 

In reply to Deleted user

Deleted user -

Mokymasis darbo vietoje kiekvienam dirbančiajam suteikia daug privalumų. Pirmiausia daro nemažą įtaką darbo našumui ir pelningumui. Tai yra sėkmingo darbo rodikliai. Geri darbo rodikliai garantuoja pasitenkinimą atliekamu darbu, o mokymasis yra profesionalumo ir tobulėjimo garantas. Mokymasis darbo aplinkoje yra labai svarbus sėkmingo darbo ir geros gyvenimo kokybės faktorius

In reply to Deleted user

Deleted user -

Darbo vietoje mes mokomės labai daug ir kasdien, aš pavyzdžiui kaip praktikė, dirbanti dalį laiko vyr. buhaltere aš esu priversta mokytis, nes kasdien kažkas keičiasi, nauji įstatymai ir taip toliau... Kolegijoje  tenka motyvuoti jaunimą, kad jie mokytusi ir pasiimtų kuo daugiau žinių . Aš analizuoju, pergalvoju kaip aš atidirbau su studentais, kaip galiu patobulinti savo dėstomo dalyko pateikimą jiems .

Šiandien mano pažįstamas ėjo į darbo pokalbį į nemažą įmonę. Jis po 40 metų pabaigė VGTU . Toje įmonėje personalo vedėja ir sako jam: "Tu ką čia, dar tokiu metu nusprendei mokytis, tu ka čia vos ne pensininkas, o dar mokaisi..." Įmonėse turėtų būti kuo daugiau įvairių seminarų apie viską; apie mokesčius, apie bendravimą, nes kurie mokosi, dalyvauja įvairiuose seminaruose su jais yra lengviau ir bendrauti.

In reply to Deleted user

Deleted user -

Suaugusiųjų mokymasis - mokymasis ir savišvieta, savo gebėjimų tobulinimas, naujų patirčių įgijimas, tobulėjimas asmeniškai arba tiesiog mokytis savo malonumui. Iš tiesų mes mokomės kasdien, nes tenka susidurti su iššūkiais, nenumatytų situacijų sprendimu. Šiandienos gyvenimo tempas neleidžia stovėti vietoje.

In reply to Deleted user

Deleted user -

Pilnai sutinku su gerb. Onos mintimis, kad mes mokomės kasdien - darbe, bedraudami su kitais žmonėmis.

Kai kyla problemos darbe, mes skubame pas savo bendradarbius tuos, kurie geranoriškai be jokių priekaištų patars, parodys, paaiškins ir niekada nepasišaipys, kad kažko neišmanai.